O.E.Motorsport - tuning & innovation     Чип тунинг каталог Премахване FAP/DPF/EGR/Lambda Дино стенд Галерия Контакти
Какво трябва да знаем
  Ремап/чип тунинг
  Автодиагностика
  Софтуерни ремонти
  Adblue емулатори
 
FAP/DPF (Filtre А Particules/Diesel Particulate Filter)

В O.E.Motorsport можем да променим ECU софтуера, така че DPF (филтъра за твърди частици) може да бъде отстранен от превозното средство без появата на кодове за грешка и активиране на процедурата за регенерация на DPF.

DPF (Diesel Particulate Filter), или FAP (Filtre А Particules) е устройство, предназначено за премахване на дизелови частици (сажди) от изгорелите газове на дизеловия двигател. По съществените частици остават във филтъра и при достигнато дадено състояние на запълване ECU преминава в режим на регенерация, когато тези частици се изгарят в изпускателната система.
За съжаление тези филтри блокират и създават работни проблеми с течение на времето и най-вече при използване на автомобила предимно в градски условия (автомобила работи в сервизен режим с много намалена мощност), и разходите за ремонт могат да бъдат много скъпи като някои DPF струват повече от € 800, и това води до нужда от физическото му премахване и премахване на функцията регенерация от софтуера на ECU.

Ние можем да направим това на повечето превозни средства.

Ние не извършваме механично демонтиране на FAP/DPF, но това може да бъде изпълнено в наш, доверен сервиз или във всички други сервизи за ремонт на изпускателни системи.
EGR (Exhaust Gas Recirculation)

В O.E.Motorsport можем да променим ECU софтуера, така че EGR (системата за рециркулация на отработените газове) да се затвори за винаги и на практика да не функционира.

EGR е част от всеки съвременен дизелов двигател, като при по-новите е комбиниран с дроселова клапа. Функцията на тази система е да връща част от изгорелите газове в смукателния тракт на двигателя за да замести част от постъпващите въздух у гориво, да охлади горивния процес и по-този начин да намали вредните азотни окиси изхвърлени в атмосферата. Разбира се има и други функции.
Някои положителни, други отрицателни, но тук ще разгледаме най-големия негатив, а и менно струпването на нагар в смукателния колектор. Примесите от сажди и масло от картерната вентилация на двигателя образуват смолисти отлагания в смукателя и с времето двигателя започва да диша по-трудно и мощността му намалява.

Като включим и системните проблеми които може да създава тази система ние смело можем да ви предложим нейното софтуерно и механично изключване. Процедурата трае няколко минути, като методите за софтуерното му изключване са методите при чип тунинг.

Като положителен ефект бихме посочили: по-ранно развъртане на турбо компресора, по-бърза реакция на педала на газта, по-малък риск от задържане на нагар по лопатките на турбо компресира, по-дълъг живот на маслото и др.
Lambda after-cat - диагностична ламбда след катализатора

В O.E.Motorsport можем да променим софтуера на вашия автомобил, така че диагностичната ламбда сонда да не се търси повече от ECU.

Диагностичната ламбда има за цел да следи качествтото на изгорелите газове след последния катализатор. Тя няма функция на регулатор и не се използва за нищо друго освен да даде информация на ECU, че всичко е на ред или точно обратното. Когато се появи проблем с катализаторите или те трябва да бъдат отстранени например за да бъде монтирана спортна изпускателна система диагностичната ламбда ще подаде информация за проблем и ще въведе ECU в авариен режим на работа. По тази причина се налага този сенсор или сензори (могат да бъдат повече при многоцилиндровите двигатели) да бъдат изключени софтуерно, така че ECU да не се интересува от тях.
  чип тунинг горна оряховица | чип тунинг велико търново | чип тунинг шумен | чип тунинг плевен | чип тунинг разград | чип тунинг сливен | чип тунинг габрово |   чип тунинг враца | чип тунинг ловеч | чип тунинг добрич | чип тунинг троян | чип тунинг софия | чип тунинг варна | чип тунинг стара загора | чип тунинг русе